Tibetská houba

 byla vypěstována tibetskými mnichy...

O existenci tibetské houby se náš svět dozvěděl díky profesoru  UNI Klinic Glivice, který v Indii pracoval 5 let kde onemocněl na rakovinu jater. Tibetští mniši mu svolili konzumaci této houby a on se zcela zdravý vrátil zpět.Na jeho prosbu mu tibetští mniši dali kousek této houby.

Tajemství blahodárných účinků "tibetského kefíru" znali i lidé z Kavkazu již před 5 000 lety. Houba byla tehdy pečlivě střežena před cizinci a předávaná z generace na generaci jako jedno z největších bohatství. Kavkazští obyvatelé používali houbu k uchování kozího či kravského mléka a díky jeho popíjení se dožívali extrémně vysokého věku.

 

Co vlastně dělá Tibetská houba

 

Když někomu ze známých nabízím tibetskou houbu a ptají se mě co je to zač - většinou jim odpovím že je to houba co bydlí v mléce :-) dětem říkám že se koupe v mléce. Sem se ale patří napsat pár zasvěcených slov a dále vás odkážu na internet kde se jistě dočtete víc. Co vím je, že jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnilobným procesům potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organ

 

Jaký vliv má mléko od tibetské houby na organismus

 

  • Reguluje ochranné látky organismu a výrazně tak stimuluje imunitní systém
  • Rozkládá cholesterol v cévách a chrání tak zdraví srdce
  • Reguluje krevní tlak
  • Pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
  • Slouží jako prevence nemocí trávicího systému
  • Uzdravuje žaludek a střeva, dvanácterník a hojí vředy
  • Brzdí vývoj metastázy
  • Dodává energii a zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
  • Díky obsahu tzv. přírodních antibiotik hojí zánětyorganismu
  • Zabraňuje rychlému stárnutí 
  • Uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny

 

Jak se připravuje  tzv. "tibetský kefír"

 

Příprava nápoje pro jednu osobu: Dvě polévkové lžíce tibetské houby zalijeme  250 ml polotučného nebo plnotučného mléka. K přípravě nám stačí zavařovací sklenice. Doporučuji čerstvé mléko, případně trvanlivé, ale nikoli převařené mléko! Sklenici přikryjeme plátýnkem, nebo papírovím ubrouskem a zajistíme gumičkou. Necháme houbičku celý den koupat v mléce. Po 24 hodinách důkladně zamícháme dřevěnou případně plastovou lžící a scedíme přes plastový cedník. POZOR houba se nesmí dostat do styku s kovem!!! Po provedení je nápoj hotový - chutná jako zakysané mléko nebo podmáslí. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme odstátou vodou a vrátíme zpět do čisté sklenice, tu přikryjeme gázou a necháme odstát dalších 24 hodin. Takto můžeme pokračovat do nekonečna - a můžeme mít k dispozici každý den čerstvý a zdraví kefírový nápoj.

 

 

Léčebná kúra

 

Připravený nápoj se pije vždy večer před spaním. Nic už poté nejezte. Chcete-li dosáhnout opravdu viditelných léčivých účinků, pijte tzv.  kefír z tibetské houby dvaceti dní, den co den a pokud možno ve  stejnou dobu. Poté si udělejte desetidenní přestávku. Opakujte, dokud nepocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu. Během přestávky houbu dále čistěte a zalévejte mlékem. Pokud houbu zalévat nebudete, zčerná, a po 25 dnech ztratí zdravotní účinky. Dbejte na to aby byla houba stále zalita mlékem. Špatně propláchnutá houba vytváří sliz a znehodnocuje nápoj, proto pijte pouze mléko z houby, kterou řádně zbavíte slizu. V opačném případě si můžete zadělat na bolesti břicha nebo průjem. Pečujte o houbu ona o vás také pečuje ;-)

 

Množení tibetské houby

 

Tibetská houba se po 14 až 17 dnech zdvojnásobí, je to její přirozenost.  Polovinu množství potom můžete darovat svým blízkým, známím... Nejsem věřící, ale myslím že byl by hřích rozmnoženou část tohoto zázraku vyhodit! Je to přírodní poklad který pečuje o naše zdraví.

 

 Závěrem o tibetské houbě

 

To je asi vše co mě napadá že vím o tibetské houbě. Ta moje má své čestné místo na kuchyňské lince. A jak vypadá? Vypadá jako maličký květáček který pomalu roste a množí se... Když budeš, (nebo budete) chtít můžu se o ni podělit. Stačí mi napsat a ráda se o svůj houboví poklad podělím ;-)

Nezapomeň odvážnému štěstí přeje... stačí mi napsat a požádat.